Låt mig presentera Lightschaps Lotus....

Var det inte så att det alltid ska vara sol och värme när det är helg? Vem har tillåtet att det får regna när folk är lediga? Jag har då inte bestämt det här vädret. Idag skulle jag ju tvätta dem stora högarna med tvätt, städa och feja. Då ska det vara fint väder så dörrarna kan stå på vid gavel. Idag får dörrarna vara helt igenbommade och städlusten känns bortflugen. Men det är bara att plocka fram den för här behövs en storstädning.

Just nu sitter jag och D vid köksbordet och intar en god frukost samtidigt som vi planerar den kommande veckan. Vi kom ganska fort fram till att vi säger godnatt ikväll när vi lägger oss och sen hinner vi inte säga godmorgon förrän om ca 14 dagar. Min kalender är så fullbokad med aktiviteter för mig, Daniel och Adam. Jag är fullbokad med jobb, Daniel med kurser och Adam med läxor och andra aktiviteter.

https://www.facebook.com/events/1074551395893443/
Ja det är det här projektet jag jobbat med under dag och natt de senaste veckorna. Om 1 vecka smäller det högt. Galan hålls på Örestads Ryttarsällskap i Malmö och inträdet är helt gratis. Vi kommer hålla uppvisning i Rallylydnadsstafett med mina hundelever, hund/hästhoppning med våra hund och hästelever, Voltige, äventyrstävling och avslutning med dessa 2 artister från Idol. Du hänger väl på? Om du vill ha biljett skickar du ett sms till 072-1853903 med namn, adress samt hur många. Du kan också maila till monika.ottosson@realgymnasiet.se 
Mitt i detta projekt håller jag "mässa" på Oxievångsskolan på onsdag kväll. Jo, det är ganska fullt upp kommande vecka.

Detta gör att det blir mycket att göra för mina kära föräldrar för mina hundar och valparna kan ju inte vara ensamma hemma så här mycket. Vi behöver en hel del hundvakt och mamma och pappa är som vanligt snälla och ställer upp.

Fina Heidieh var förväntansfull vid frukostbordet i morse.

Söta Klinga väntade på sin frukost.

Ge hit maten nu säger Frigg

Jag är superhungrig, säger den fina mamman India.
Jag tog också lite bra och mindre bra bilder på ett busigt valpgäng denna morgon.

Eija

Kalle

Kalle

Chaplin

Chaplin

Chaplin och Lady

Kalle och Naga

Katla

Chaplin testar sina tänder i min tumme

Naga

Katla

Kalle

Chaplin

Dag 2 med riktig mat.

Harry

Eija bara älskar torrfoder.
Vad ska nu dem här små heta i stamtavlan då? Jag har tänkt mig följande:

Fröken Gul "Eija" : Lightschaps Lotus Kali
Kali är en hinduisk gudinna, som först beskrivs i eposet Devi Mahatmyam från ca 1000 e.kr. Där beskrivs hon som den aggressiva aspekten av gudinnan Durga. I den texten hjälper hon Durga i kampen mot de manliga demonerna. Kali är i mytologin och ikonografin ofta partner till Shiva, men är aldrig underordnad honom. I den klassiska bilden av Kali, dansar hon på Shiva, som ligger på marken. Hon har vissa likheter med gudinnan Parvati, som också ses som maka till Shiva. Kali är självständig och ofta aggressiv, men samtidigt ofta ömsint och kärleksfull.


Mr Blåblomma "Naga": Lightschaps Lotus Naga.
Naga (från sanskrit नाग nāga "orm"), är sedan äldsta tider inom den indiska folktron eller vissa lager därav ett slags övernaturliga väsen, som tänks under ormform med människoansikte.
De bor i en under jorden liggande värld, med den präktiga ormstaden Bhogavati, men uppträder även ofta på själva jordytan, särskilt i vatten. Såsom därmed förbundna är de för indierna i stor utsträckning välgörande väsen, varför åt dem hembäres offer i anslutning till trolldomsakter för framkallande av regn. De representerar uppenbarligen en åtminstone inom vissa folklager av den indiska befolkningen utbredd ktonisk ormkult, i vilken gudarna (demonerna) är eller föreställs under form av ormar. Förmodligen grundar sig deras karaktär av demoniska väsen även eller särskilt därpå, att de ursprungligen var själsväsen, de på jorden boende avlidnas själar, som tänktes under en massa olika former. En mängd sagor och legender om människors och ormars förhållande till varandra kurserar och finner sin förklaring i deras ursprungliga karaktär av själsväsen. Enligt myten är sagofågeln Garuda deras ärkefiende, som förtär dem, så ofta han kommer åt.
 

Mr Gulblomma "Calisto/Kalle": Lightschaps Lotus Rama.
Rama (Ramachandra) är i hinduisk mytologi den sjunde av guden Vishnus inkarnationer (avatarer). Han är make till Sita, bror till Lakshman och mytisk kung av Ayodhya.
I legenderna om Rama kämpar han mot ondskan i demonen Ravanas gestalt. Denne kan inte besegras av andra demoner eller gudar och Rama antar därför en människas gestalt. Han kan sedan, assisterad av apguden Hanuman och hans aparmé, bevittnad av hela gudaskaran, besegra Ravana. Rama lever därefter en tid som härskare på jorden innan han återtar sin gudomliga gestalt och återvänder till himlen.

Fröken Rosa "Lady": Lightschaps Lotus Ganesha.
Ganesha (eg. "gana'ernas herre", av gana-itja), i vilken egenskap han även kallas Ganapati, varav Ganapatja, en mindre sekt, som dyrkar Ganapati eller Ganesha som huvudgud, är i hinduisk, indisk mytologi en klok och listig gud med stor aptit som brukar gestaltas med elefanthuvud.
Ganesha omnämns som den förste som nedskrev Mahabharata.
Massor av spännande läsning på http://sv.wikipedia.org/wiki/Ganesha
 


Mr Grön "Chaplin": Lightschaps Lotus Indra
Indra är en av de viktigaste gudarna i indisk mytologi. Han tillhör de så kallade vediska gudarna.
Indra var en krigargud som var den starkaste och den störste krigaren av alla och han hade bland annat förmågan att återuppliva krigare som fallit i strid. Han beskyddade människorna och gudarna från ondska och han höll demonerna i schack. Liksom många andra mäktiga gudar var även Indra ursprungligen en stormgud som förknippades med åskan och sades förgöra monster (i första hand Vritra) och färdas över himlen i en gyllene vagn, dragen av tiotusen hästar. Indra tillbads också som regngud. Han beskrivs som rödhårig och avbildas med antingen två eller fyra armar. Allt detta sammantaget gör att han troligen har samma mytologiska ursprung som Tor i nordisk mytologi (se Urindoeuropéer). Förutom dessa likheter med Tor som åskgud så hade Indra en klubba (vajra) som han framkallade blixtar med. Han framställs ofta ridande på en stor vit elefant (Airavata). Förutom dessa kännetecken som nämnts känns Indra igen på att han bär med sig en krok, en snäcka, ett svärd, en snara och en regnbåge.
Berättelsen om när Indra dräpte Vritra är central i den vediska skapelseberättelsen och religionen då Indra efter slaget organiserade gudavärlden, frigjorde solen och vattnet och separerade ljus från mörker. På så vis blev han även fruktbarhets- och skapelsegud. Att detta slag vanns av Indra har gjort honom till en hjälte bland folket och gudarna valde honom till kung över gudarna.
Indra höll till i sin himmel Svarga vars moln omger det heliga berget Meru, till Svarga kom alla krigare efter sin död. I Svarga härskade Indra tillsammans med sin hustru Indrani. Han förknippas också med gudomliga rusdrycken soma som han stärkte sig med inför strider.
Under och efter den brahmanistiska tiden har Indra förlorat mycket av sin storhet och betydelse. Istället är det Shiva och Vishnu som har blivit de viktigaste gudarna. Om man läser senare versioner av Indras strid mot Vritra porträtteras han som hämndlysten och feg, och han behövde Shiva och Vishnus hjälp för att besegra Vritra.
Så småningom fick Indra rollen som vädergud och härskare över de mindre betydelsefulla gudarna.


Fröken Gulstjärna "Katla": Lightschaps Lotus Shakti:
Shakti är kraften och makten och beskrivs ofta som den kvinnliga skapande gnistan. I hinduismen är det en beteckning för en guds maka. Kali, maka till Shiva, är också huvudgudinna för shaktismen. Shiva ses som den som vänder världen ryggen, medan Kali är "den stora gudsmodern".


Mr Blå "Harry": Lightschaps Lotus Skanda:
Karttikeya är en stridsgud i indisk mytologi, också känd som Skanda, son till Shiva och Parvati.
Karttikeya huvudsakliga uppgift är att bekämpa demoner, men han vördas på vissa orter också som fruktbarhetsgud. Karttikeya brukar gestaltas med sex armar och sex huvuden ridande på en påfågel.
 Ja det var alla stamtavlenamnen och jag hoppas att du gillar just din hunds namn. Jag har försökt hitta fina namn med intressant bakgrund.

Nu ska jag fortsätta sortera mm i hemmet. Önskar dig en trevlig söndag. Kramiz




Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.