Groomingday.

Idag står det jobb på schemat men det blir "Jobba hemma-dag". Har mycket att göra men jag slipper sätta mig i bilen och lämna valparna ensamma hemma. Skönt.

Jag började morgonen med sovmorgon då jag vaknade av att en ledsen son satt på toa. Han hade jätteont i magen och fick alltså stanna hemma idag. Magsjuka, du är inte välkommen i detta hem! Bara så du vet.
Min egen nya åkomma är inte heller så kul. Varje vår får jag en intensiv klåda på kroppen. Förmodligen beror det på att jag blir torr när vädrets fuktighet ändras. Jag håller på att klia sönder mig. Har nu intagit en allergitablett samt smort in kroppen i den fetaste kroppssmör som uppfunnits :-) Hoppas det snart lägger sig, annars lär jag gå runt och se ut som en prickig falukorv av alla småsår jag rivit upp. Tog tablett och smörja för ca 1 timme sen och det känns faktiskt som om klådan har minskat en del.
Nu är valparna precis över allt i vårt hem. Hörde för en stund sen en valp som beklagade sig och jag fick hjälpa honom fram från soffan som han krupit under. Konstigt att han kom under men kunde inte komma ut. Ja, det var så klart Naga :-)
Hörde precis en annan klagan och hittar 2 valpar uppe i trappen till ovanvåningen. Man kom upp men det var för läskigt att gå ner. Matte kommer som vanligt till undsättning. Det här var Lady och Laia.


Morgonrunda i skogen.
Posted by Daniel Ottosson on den 24 maj 2015

Upptäckarlusten är otroligt stor och rädslorna är väldigt små. De vuxna hundarna ser till att småttingarna går på träningsläger för att lära sig hundspråket.
Schapendoes på träningsläger.
Posted by Daniel Ottosson on den 24 maj 2015
Det börjar med att Klinga vill dela de två bråkstakarna men plötsligt blir hon och övriga hundgänget sugna på att hänga med i leken. Gammeltanten Chia lär valpen hur man gräver en svalkande håla mitt i det hela. Kolla in India´s coola vakande öga. Då och då gör hon ett gästspel för att se så allt går rätt till. Måste vara skönt att kunna lämna småttingarna på dagis ibland :-)


Vi rensar lite ogräs:))
Posted by Daniel Ottosson on den 24 maj 2015
Jag undrar om vi inte ska behålla lilla Leia. Hon ser ut till att bli en perfekt trädgårdsmästare. Alla blommor, ogräs och rötter ska bort ur rabatterna. Rabatter ska vara tomma på innehåll förutom en och annan vilande Schapendoes :-)

Även på träningsläger är vila viktig. Efter så mycket träning tog hela gänget en välbehövlig vila på sin älskade viloplats, uterummet.

Medan småttingarna vilade passade jag på att göra ett riktigt dagsjobb. Jag kammade och klippte klor på alla de vuxna hundarna (utom Heidieh som är på besök hos sin favoritfamilj).

Heidieh och Harry. Bästa vännerna.
Jag känner mig så nöjd och glad för att ha 5 helt tovfria Schapendoestikar att visa upp på fredag när "inspektionen" kommer :-) Men oj, vad trött jag var i kroppen igår när jag var klar.
En nykammad Frigg. När ska denna hund börja löpa så vi kan para henne??? Hur länge ska hon hålla oss på sträckbänken tro?
Min lilla fina Klinga. Jag ska åka iväg inom någon vecka för att HD/ED-röntga, ögonlysa samt gPRA-testa henne.
Lilla bebis som blivit stora tonåringen. Stella.
Världens bästa och finaste mamma, mormor, farmor och gammelmormor Chia. 9 årig piggelin.
Snyggaste av dem snygga! India som är mamma till valparna.
Igår gjorde jag något som jag egentligen är väldigt emot. Jag klippte/skar faktiskt bort Chias lugg. Hon har så otroligt tjock lugg och jag upplever att hon inte ser något. Sätter jag upp tofs sitter den i ett par minuter så det är inte lönt. Hon gick in i saker och tvekade när hon skulle gå ut genom dörren o dyl. Jag tog fram trimkniven och vips så fick jag en riktig piggelin som du ser på filmerna ovan.

Men där går min gräns för vad jag skulle kunna tänka mig sätta saxen/rakapparaten i en schappes päls. Aldrig i mitt liv att jag skulle kunna klippa ner den. För mig sitter en Schapendoes både i päls och temperament men det är för MIG. Vad andra gör bryr jag mig inte det minsta om. Jag har många gånger fått frågan om varför jag inte klipper ner Chia nu när hon inte längre ställs ut och ändå kommit till åren. Klippa av denna underbart vackra päls??? Aldrig i mitt liv! Nä, hon kommer vara en Schapendoes till både hull och hår så länge hon lever (tills hon är 100 år). En Schapendoespäls skyddar både mot kyla och värme så att klippa av för att göra hunden sommarsval tror jag faktiskt inte på. Jag har då aldrig upplevt att mina hundar är direkt besvärade av värmen, absolut inte mer än vad en kortklippt schappe är. Mina verkar ibland t om vara mindre besvärade av värmen än vad en klippt/korthårig hund verkar vara. Men som sagt, detta är vad jag tycker... Vill du klippa ner din hund? Absolut, gör det. Vill jag klippa ner mina hundar? Aldrig i livet ;-)

Fick en bild från LS Hedvig Diva´s matte härom dagen. Som ni ser är Hedvig väldigt korthårig. Hon har den frisyr som hennes familj och förmodligen Hedvig trivs med. Helt ok för mig... Var och en gör som den vill. Med eller utan päls så är Hedvig Hedvig <3 Tusen tack för den härliga bilden!!! <3

Sådär, då har alla busfröna lagt sig till ro för en förmiddagsvila tillsammans med det vuxna gänget. I skrivande stund har jag Chia och 4 valpar liggande runt mina fötter. Övriga ligger någonstans i huset eller uterummet. Jag ska nu passa på att ta tag lite i jobbet som väntar. Jag ska också åka till stan för att hämta ut stamtavlorna samt förbereda inför torsdagens veterinärbesiktning.

Jag vill bara berätta för DIG att valparna nu är registrerade så DU slipper bemöda dig och lägga tid på att kolla upp det på fredag när valparna är leveransklara ;-)

SE29721/2015 Lightschaps Lotus Kali T schapendoes
SE29722/2015 Lightschaps Lotus Naga H schapendoes
SE29723/2015 Lightschaps Lotus Rama H schapendoes
SE29724/2015 Lightschaps Lotus Uma Lady T schapendoes
SE29725/2015 Lightschaps Lotus Indra H schapendoes
SE29726/2015 Lightschaps Lotus Shakti T schapendoes
SE29727/2015 Lightschaps Lotus Skanda H schapendoes


Önskar er en trevlig måndag.


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.