Det bidde en pool!

Har nu suttit i säkert 5 min med fingrarna på tangentbordet, blicken fäst på rubrikraden, och tankarna snurrande... vad ska jag ha för rubrik? Jag hoppade rubriken och börjar inleda inlägget istället. Även här är det tomt. Jag har inget att skriva om idag, eller jo det har jag, men jag har ingen skrivarlust.

Jag är trött efter en ganska sömnlös morgon. Vaknade runt 4.30 (som jag gjort de senaste morgnarna) och det var helt omöjligt att somna om. Bläddrade med väldigt trötta ögon på FB, mail mm men orkade inte hålla ögonen öppna. La ner telefonen gång på gång för att somna men det gick inte. Som vanligt gick hjärnan på högvarv. Egentligen tänkte jag ingenting men ändå kunde hjärnan inte stänga av.
Det är för sjutton 10 gånger bättre att sova hela natten tills det är dags att vakna än att göra så här och sen vara som en zombie hela dagen. Blir såååå irriterad.

Ja det var hit jag orkade blogga igår. Orkade inte ens publicera. Låter det ligga kvar och fortsätter med dagens inlägg...

Måndag. Ja, då var det måndag igen. Att helgen ska gå så himla fort. Åter sitter jag själv här vid frukostbordet med bara datorn och hundarna runt mig. Jag saknar min kära man som sitter mitt emot mig när det är helg. Nu är det idag plus 4 morgnar kvar tills han åter sitter där och äter frukost tillsammans med mig.

Söndagsglad man.
Tillbaka till igår. Det var söndag och gårdagen bestod av massor av arbete. Vi skulle ju köpa bil i lördags. Det bidde ingen bil, det bidde en pool istället :-) Vi har bil så vi är inte helt strandsatta men denna bil är ingen långfärds/hundbil och det är en sådan vi behöver. Vi hittade ingen vi tyckte var passande till bra pris så vi tog in på annat spår istället. Denna pool skulle hämtas och monteras igår.

Vi kan inte ha denna poolen där vi hade vår andra pool då den är mycket större. Vi får ha poolen inne i trädgården och för att vi skulle få sol till den måste vi kapa på de stora träden. Här sitter Svärsonen Tobbe högt upp för att såga ner grenarna.

I lördagskväll tömde vi ut den söndriga poolen för att se var vi skulle ha den nya. Naga är då inte rädd för vatten.
Men hur vi än vände och vred kunde vi bara konstatera att den inte kommer få plats utan väldigt stora åtgärder på platsen. Det fick bli trädgården.

Så nu står poolen så fint i vår trädgård, monterad och klar. Nu återstår "bara" den stora frågan. Hur ska vi hinna fylla den med 47 000 liter vatten så vi kan bada till helgen? Vi bor på landet med egen brunn. När vi skulle fylla vår förra pool som var på ca 16000 liter tog det ca 1 vecka. Ja, vi kan nog bada framåt vintern :-) Men efter en titt ut genom köksfönstret ser det ut som att vädrets makter hade tänkt hjälpa till grrr... För guds skull... GE MIG SOMMAR OCH VÄRME!!!

Under tiden vi fixade med poolen var dottern Sara hemma. Med sig hade hon en "passehund" som hon har via sitt Djurtur. Det var ett kärt besök.

Albus hjälpte till med att jämna ut grusen som poolen skulle stå på.

Frigg, dygn 24.

En ständigt trött Frigg.

  • mage: 62 cm (+ 1 cm)
  • midja: 55 cm (+ 1 cm)
Nu är det bara en vecka kvar till det efterlängtade ultraljudet. Jag känner mig helt säker på att hon är dräktig men ändå känner jag lite osäkerhet :-) Det gör jag alltid tills jag får det helt bekräftat. Hon har tydliga tecken som att spenarna har blivit lite större och är rosafärgade. Hon är mer trött och sover mycket mer än vanligt. Dock är hon pigg som en lärka när vi är utomhus, vilket våra andra tikar inte brukar vara. Men Frigg är inte som andra. Frigg är Frigg och hon har en otrolig personlighet. Världens mysigaste och snällaste personlighet. Tror ingen som träffat Frigg inte blir direkt förälskad i henne. Denna hund är full av kärlek för allt och alla.

 Här är Frigg ute på valpkursen. Som sagt, snällheten själv.

Vad händer i magen idag då?

Vecka 4
Man kan nu tydligt skilja på fram- och bakben. Örsnibbarna är synliga som ett litet flabb, öronen
och ögonen blir bildade i denna vecka.
Fosterblåsorna kan i detta stadium kännas som
små bubblor på ca. 2,5 cm. Dräktigheten kan
påvisas vid ultraljudsskanning från denna tidpunkt.
Från fjärde dräktighetsveckan ska utfodringen successivt ökas.
Under högdräktigheten och digivningen behöver tiken två till tre gånger så mycket protein, kalk och vitaminer
som då hon inte är dräktig. Det finns specialfoder för dräktiga och digivande tikar som innehåller det tiken behöver.
När tiken blir tjockare behöver hon få sin föda uppdelad på flera mål.

Dag 24 börjar framtassarnas tår separeras, taktila (känselsinnet) bildas, läppfollikar bildas och bröstbenet börjar färdigställas. Ögonlock bildas.
Dag 25 är fostret på en medelstor hundras ca 2 cm.



Lika spännande varje gång.

Dags att få lite gjort. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz
 



Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.