Med raketfart.

Sitter här vid frukostbordet och känner mig oförskämt pigg med tanke på nattens aktivitet.

Som jag har väntat denna veckan på denna stund. Önskade av hela min själ att valparna skulle komma i tisdags/onsdags med tanke på denna dagens stora händelse. Det hade passat så otroligt bra. Men dagarna gick och lugna Frigg var lugn som en filbunke. Hon tänkte inte släppa ut några valpar i förtid inte. Så blev det dygn 63, det dygn man brukar räkna fram efter första parningstillfället. Hon började gårdagen med att vilja gå ut och kissa runt 5 på morgonen. Nu är det snart dags, tänkte jag. Men vi väntade och väntade. Hon var fortfarande otroligt lugn och gick ut lite då och då för att ta ett grävtag i skogen. Tempen sjönk till 36,3 och jag anade att något var på gång. När klockan var 23.30 hade tempen ännu inte stigit till normalnivå och lugna Frigg behöll sitt otroliga lugn. Vi gick och la oss och Frigg bäddade ner sig på golvet bredvid Daniels säng, lugnt och fridfullt.

Runt 01.30 vaknar jag av att Frigg ligger mellan oss, på Daniels säng, och slickar ihärdigt. Tänder min lampa och får en chock, bredvid Frigg ligger hennes första lilla valp och hon tvättar den så ren och fin. Moderkaka mm har hon redan fixat.

Valp nr 1 / Svart:
TIK
Färg: Vit med svarta fläckar.
Vikt: 335 gram
Född: ca 01.30
Valp nr 1 till höger, nr 2 till vänster.
Tog ner Frigg och valpen till valpbädden och direkt fick jag nästa chock. Bakom henne ligger valp nr 2 och vi hade inte sett henne krysta en enda gång.

Valp nr 2 / mörkgrön:
HANE
Färg: blå/svart (tror jag)
Vikt: 374 gram
Född: 01,39

Frigg tvättade och fixade. Plötsligt började hon krysta och vips, på 2 värkar var valp nr 3 ute.

Valp nr 3 / Ljusblå:
TIK
Färg: Vit/svart
Vikt: 358 gram
Född: 358 gram
Nr 3
Valp nr 4 / Lila:
HANE
Färg: vit/svart
Vikt: 322 gram
Född: 02.00
Nr 4
Valp nr 5/ Gul:
TIK
Färg: Vit/svart
Vikt: 291 gram
Född: 02.11
Nr 5
Valp nr 6 / Rosa:
HANE
Färg: Vit/svart
Vikt: 339 gram
Född: 02.18
Nr 6
Valp nr 7 / Vit
TIK
Färg: Vit/brun
Vikt: 380 gram
Född: 03.08

Nr 7

 

Valp nr 8 / Blå:
TIK
Färg: Vit/brun
Vikt: 345 gram
Född: 03.12
Nr 8
Ber om ursäkt för de urdåliga bilderna men jag hann inte med då Frigg fullkomligt spottade ut valparna. På ca 1,5 timmar var alla 8 födda utan minsta lilla komplikation eller hjälp utav mig mer än att klippa av navelsträningen och ta bort moderkakorna (blir dålig om hon äter för många). Hon skötte allt helt galant på egen hand och hon verkade inte ha minsta smärta eller obehag. Jag förstår det inte, hon måste vara gjord för att föda valpar.

Nu hinner jag inte skriva mer. Nu måste jag fixa inför mannens 50-årskalas ikväll. På återhörande i morgon. Förrästen... Det finns valpar att tinga vid intresse ;-)

Ha en trevlig lördag.

Kommentarer

Petra sa…
Duktiga Frigg! Vi är så glada att "vår" valp äntligen är född. Vi har aldrig längtat så mycket till oktober förr som vi gör nu! Tack Monica för en fantastisk uppdatering och vi längtar tills vi får komma på besök :)
Olof, Petra, Hektor och Alexandra

Populära inlägg

Gick åt fanders.