En intensiv valpvecka.

Måndag: Vi är hemma med matte hela dagen för hon är sjuk. Maginfluensa kallar hon det. Hon ser konstig ut. Just när hon sitter där på sin stol får hon fnatt. Flyger upp från stolen och rusar in via en dörr som kastas igen. Sen hör vi mycket konstiga ljud bakom den dörren. Efter en stund kommer matte ut med ett ansikte som talar om att det hänt något väldigt bra. Vi har ingen aning men vi håller på att storkna av doftmollekylerna som sipprar ut under den där blå dörren. Så är inte matte bakom den där illaluktande dörren så sitter hon och hänger vid den där fyrkantiga lysande saken. Denna dag bar matte sig väldigt märkligt åt.
Tisdag: Ännu en dag med en konstig matte. Hon såg inte lika konstig ut som igår och hon gjorde inte samma rusningar men hon klagade på ett det var en seg sjuka. HON ORKADE INTE!!! suckade hon hela tiden. HON HADE INTE TID!!!! kom det direkt efter. Hur kan man inte orka göra saker och hur kan man inte ha tid??? Man gör ju saker man orkar för att det är kul och sen tar man en powernapp för att sen på det igen. Så ser ju livet ut! Vadå inte har tid? Man har ju hur mycket tid som helst i världen. Vi försökte förklara för matte att om det finns inkomster så finns det utgifter men hon ville inte alls lyssna på det örat. Om hon ny tycker det är jobbigt och tidskrävande att sitta bakom den där blå dörren och göra konstiga saker som luktar värre än rävkiss så får hon väl gå ut på gräsmattan! Det går hur bra som helst att lägga sina kablar där ute för det är det jag misstänker att hon gör. Medan man lägger en kabel kan man ju göra annat under tiden. Tänk så mycket tid hon då tjänar in. Då både orkar hon och har tid.

Matte åt frukost och sen for hon plötsligt iväg. Vi blev lite förvånade för det verkade som om hon glömde både oss och tanterna utomhus. Men oj vad kul det blev när hon kom tillbaka. Med sig hade hon 4 helt underbara tjejer som myste såååå mycket med oss. Men allt gott har ett slut och plötsligt glömde dem bort oss och ägnade full uppmärksamhet åt den där svarta tanten. Hon bor egentligen inte här utan är på besök.
Före och efter bild.
 En av tjejerna som kallar sig för Thess kunde tydligen trimma såna där svarta tanter och hon var ju tvungen att visa hur duktig hon var. Nåja, jag får väl hålla med. Svarta tanten blev ursnygg och så skinande blank att jag nästan blev bländad när jag tittade på henne.

Onsdag: Oj, plötsligt hände något! Verkar som om matte både fått tid och ork tillbaka. Hon börjar morgonen med att ta ut oss och tanterna på stora ängen. Shit vad kul det var där ute! Gå in och äta frukost??? Gå ni så kommer vi sen! Ingen fara, vi klarar oss hur bra som helst, vi lovar! Tänk vad mattar får selektiv hörsel ibland. Vi bedyrade gång på gång att vi klarade oss helt utmärkt på stora ängen och vi lovade verkligen komma när vi var klara. Nähä, det där hörde inte matte (tror hon får använda lite öronrens snart) för hon suckade högljutt och gick ut på ängen för att hämta upp 2 av oss för att sen komma tillbaka och hämta 2 till och 2 till. Oj, nu åkte vi in med buller och bång. Vi skulle minsann visst äta frukost och det var nu. Nåja, det är faktiskt bra med en bestämd matte. Dock fnissade vi lite i smyg för tänk vilken smygmotion vi nu gav matte :-)

Plötsligt stod det 2 nya människor i vårt hem. Hade aldrig sett dem men de verkade trevliga. Den ena tanten totalt vägrade att hälsa på oss och det gjorde oss lite förargade. Fy hundan vad oförskämt att inte hälsa på små söta valpar när man kommer på besök "morrrr". Nä, henne vill vi då inte alls prata med!!! Men vi ändrade som vanligt åsikt. Vi fick göra många märkliga saker men helt på egen hand. Matte och människotanterna hade byggt upp en konstig inhängnad i trädgården. Vad var det bra för? Vi ville springa fritt och busa men nä hon skull kolla en massa saker.

(Här kommer filmen från testet att ligga när jag väl lyckas skicka upp den).

Först släppte matte ner oss i inhägnaden och förstod inte alls vad vi skulle där och göra. Här var inget som såg konstigt ut. Plötsligt börjar några häftiga människoben röra sig och vi hör det där ljudet som betyder MAAAAT! Oj, den där konstiga tanten som inte ville hälsa på oss stod mitt i inhägnaden. Ska man sluta sura och hälsa? Ja, jag är ju en LS:are och jag är inte långsint så det är klart jag rusar fram och hälsar på tanten. Hon fick lite pussar av var och en av oss. Plötsligt lyfte hon upp oss i famnen och bara  höll helt stilla. Vad skulle det vara bra för? Hon förklarade att hon ville se om vi var typ medgörliga. Hmmm... var hon medgörlig??? Några sa ja och några sa nej när jag frågade ;-)

Sen sprang hon runt i den lilla inhägnaden som en tok. Vad nu? Hon lockade och pockade... Ahhh jag ska följa efter??? Tur det finns Liljeholmens! Tog några sekunder för oss alla att förstå vad det var tanten ville.

Sen blev det skoj! En liten boll åkte fram, en stor boll åkte fram, en massa leksaker åkte fram. Vi skulle ha dragkamp med en trasa och en tross. Shit vad rolig den här tanten var, nästan bättre än matte faktiskt! Ehhh nä, nu tog jag i lite för vi alla älskar vår matte väldigt högt. Men tanten var faktiskt rolig. Sen satte hon plötsligt upp mer sånt där grönt galler och så skulle hon och matte se om vi hittade en väg ut. Vad trodde dem om oss??? Det var för hundan en baggis. Sen fick vi göra om samma procedur och då hade dem lagt något superkul plast på marken. Det var störtskönt att springa på den här plasten. Speciellt en av mina syrror blev helt tokig. Och så plötsligt var det hela över. 20 min av härlig lek och bus var till ända... Japp, allt trevligt har ett slut.

Matte kallar det här för Valpbeskrivning och den konstiga tanten var en valpbeskrivare från SBK. Matte ville veta hur vi skulle fungera i framtiden. Vem vill veta sånt? Klart vi LS-hundar fungerar utmärkt i framtiden. Hmm... känner mig lite stött över att hon faktiskt funderar över det men hon förklarade att det var viktigt att hon var helt säker så vi hamnade i rätt hem. Vi är faktiskt tacksamma för hennes omtanke, en mycket bra tanke och vi hade ju faktiskt väldigt kul under tiden testet pågick. Nu håller matte på att försöka ladda upp en film från dagen som vår underbara lillhusse gjort. Jag är dock tveksam till om hon har tillräckligt med tekniska kunskaper för det verkar mest skita sig (förlåt för mitt hundspråk). vi får hålla tummarna för att hon får till det.

Alla familjer dit vi ska flytta kommer få ett protokoll där man kan se hur vi skötte oss under det här testet. Vi tycker det är trams men vem orkar bry sig?

Torsdag. Shit vilken ond dag. Vi var så lyckliga över att få följa med matte denna morgon. Vart vi skulle hade vi ingen aning om men vi såg hur hon packade en väska med vår mat och våra leksaker. Ett par filtar åkte också ner i väskan. Tanterna här hemma sprang omkring som yra höns och verkligen tävlade om vems tur det var att få följa med men tji fick dem! Ingen av tanterna fick följa med. Idag var det VI som fick äran! Men shit vad vi alla ångrade oss när vi hade varit där en stund. Usch och tvi!
Vi fick alltså följa med till mattes jobb, Realgymnasiet i Malmö. Ett naturbruksgymnasium där en massa unga människor läser bl a hund och där jobbar matte som hundlärare mm. När vi kom in i ett stort härligt rum kom det också en massa människor och vi hörde åhhhhh, nä jag dööööör, gud så söööööta och jag vet inte allt. Vi alla sträckte på oss och visade upp oss för allt vad vi var värda. Är man valp så är det lite status att ha fina tänder och du kan tro att vi visade även dem. Plötsligt öppnades dörren till rummet... tradamdadamdadammm... In kommer en man och 2 konstiga varelser. Vi alla höll för ögonen för dem där två märkliga varelserna var ju NAKNA!!! Dem hade ingen päls! Dem luktade hund men var nakna... hmmm... Hörde något om Fransk Bulldog. Den där mannen sen! Matte stoppade in oss alla i en pytteliten inhägnad. Dags för middagsluren sa hon. Det var faktiskt ganska skönt för vi var trötta efter en märklig tur i en skakande bur och sen alla nya bekantskaper.Medan vi sov plockade de härliga ungdomarna upp oss en och en. Trodde att vi skulle få sova vidare i en underbar famn men icke sa nicke. Nä, dem som plockade upp oss satte oss hos den där farbrodern. Han plockade fram en kall märlig grej som han kopplade mellan vår kropp och sina öron. Hummade och sa, ja det där låter bra. Sen kände och klämde han på oss och stackars pojkarna!!! Där kände han på det heliga och beordade även ungdomarna att göra detsamma. Jag såg hur min brorsor blev röda om kinderna, inte för att tala om vad människoungdomarna gjorde fniss... Det fanns vad dem kallade 2 stenar hos oss alla.
Det där var den lätta biten. Plötsligt höll matte oss i ett järngrepp och AAAAJJJJJJ det gjorde såååå ont. Vad hände? Ingen aning men vi höll faktiskt på att dööö... hörde ni inte det??? Allt var lugnt och plötsligt stack det till i nacken igen, AAAAJJJJ! Vad gör ni med oss???
Det gjorde så ont men plötsligt var det hela över och vi fick krypa in i en liten inhägnad och sova obehagligheterna av oss för att sen åter ta till bus och lek.

Mellan varven fick några av oss lite manekyr av mattes fina elever.

Alla fick ett blankt besiktningsprotokoll. Allt såg mkt bra ut och matte var jättenöjd.

Fredag.
Ja, det är idag det. Vi åkte utomhus med buller och bång när matte vaknade i morse. Matte ska sitta vid datorn hela dagen för att fixa med den bok som valpköparna ska få. Sen ska en massa andra papper fixas så hon har fullt upp hela dagen. Vi ska passa på att leka med varandra så mycket som går för jag har tjuvlyssnat... i morgon börjar vi flytta till våra nya hem. Det är blandade känslor, både skrämmande och så spännande. Tänk att få äga en familj helt på egen hand och ta hand om dem, bestämma över dem men framför allt ha en egen famn att sova i när man blir trött.

Ha det så gott / Pennieh, Yoda, Skrållan, WallE, Mozart, Elza och Clarah.

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.