Så var det bara två kvar.

Det är nästan som 10 små negerpojkar... och så var det bara 9 kvar... så var det bara 8 kvar osv... Här är det 8 små valpisar.... och så var det bara 2 kvar.

Det är tomt, det är tyst och det är tusan så mycket mindre bajskorvar att plocka upp varje morgon innan jag sticker till jobb.
Det luktar också lite godare i huset utan alla dessa små söta bajskorvarna. Nästan så att jag saknar den där speciella bajsdoften som slinker in i näsan när man slår upp ögonen på morgonen.

Ja som du förstår så har utflyttningen startat. Under förra helgen flyttade 5 små valpar och i onsdags var det tur för ytterligare en valp. Det går jättebra i alla familjerna. Valparna sover, leker, lever rövare och BITS! När valparna flyttar får någon i familjen ta över syskonens roll och ofta är det ett av barnen som blir mest "utsatt". Men det är till att snabbt lära sig hur man ska hantera ett intensivt bitande. Valpen bits för att få uppmärksamhet. Det är det enda sätt en valp vet hur man tar kontakt på, får igång till lek osv. En valp gör "valpgöra" om vi inte lär den något annat. Ett tips jag ger är följande:

Om du sitter på golvet och leker och leken plötsligt blir väldigt intensiv och börjar göra ont, sätt armarna hårt i kors och göm händerna. Så fort valpen slutar att försöka få tag i händerna för att bita, ge ett lugnt beröm och ta fram händerna igen. Om detta inte hjälper och valpen inte går ner i intensitet, håll kvar armarna i kors och ställ dig upp. STÅ BLICK STILLA!!! även om valpen biter i byxorna. Minsta rörelse från dig triggar igång valpen till ytterligare lek. En valp leker med aktiva saker, inte "döda" saker. Rör dig ifrån valpen när den tappar intresset för dina "döda" ben. Om valpen går igång igen gör du om proceduren. Efter ett litet eller stort antal försök från valpen att få igång benen till att bli aktiva kommer valpen att ge upp och hitta annat som intresserar mer än dina "döda" ben och armar.
Du måste också bestämma dig för hur hårt valpen får lov att bita och leken kan fortsätta. En valp bits alltid mer eller mindre. Vi kan inte ta bort bitandet för det är så en valp upptäcker världen, skapar aktiv lek mm men vi kan minska hur hårt valpen biter men hjälp av att träna bithämningarna.
Yoda 9 veckor.

För att spara lite på slitaget på mitt tangentbord skickar jag dig vidare till denna sida som beskriver det jag skulle vilja skriva ner i dessa inläggen.
Så du som är på väg till att hämta hem din lilla valp eller precis hämtat din lilla valp. Läs och begrunda.

I morgon är det dags för ytterligare en liten gosebjörn att flytta ifrån mig. I morgon är det dags för Yoda att sätta sig på båten till sitt hem på Visby. Matte kommer och hämtar honom i morgon förmiddag. Sen har vi bara en liten goding kvar, lille Mozart som då flyttar till Kristianstad.
Underbart mysiga Mozart som flyttar på onsdag.

Pigg och glad Yoda ute på stora ängen i morse.

Med flocken på stora ängen <3
I skrivande stund trillar det in ett inlägg i min FBgrupp Lightschapshundarna där jag lägger till alla valpköpare efter hand som de tingar valp hos mig. Jag blev så rörd och tårarna faller på mina kinder. Underbara <3
En vecka har vi nu haft denna lilla goding, Lightshaps Skrållan, helt underbar tjej som tagit vår familj med storm! Så otroligt social och positiv till allt. Kan ärligt säga det kändes sådär att släppa ner henne till våra stora hundar som nog trodde det var en kanin 🐰de gick efter henne hela tiden och luktade och buffade på henne. Men för coola Skrållan som fått lära sig flockgemenskap och så fin social samvaro från sitt hem var ju detta en bagis. Nu delar de korg och leker ihop jättefint! Hon har nu utforskat sitt hem, vill vara med på allt och älskar barnen. Så otroligt följsam och lätt att ha att göra med. Fått lite frågor av vänner varför vi skaffat en hund till när vi redan har två för det blir ju massa jobb men kan bara säga att med en sådan här glädjespridare är det lätt 😌 sen är det också mycket lättare att ha valp när man redan har en hund innan då de tar mycket av lek och fostran, tycker vi. Jag ger Monica Ottosson en stor guldmedalj hittills för att hon fött upp och hanterat dessa små valpar på ett psykosocialt föredömligt sätt enl. mig som underlättar otroligt mycket för valpen när den lämnar sin flock. Ha en skön helg alla "Lightshappare" 🍃
 och vilka bilder sen...
Ja denna text gör så gott i mitt uppfödarhjärta <3 Tusen tack för de otroligt underbara orden och du milde så bra lilla Skrållan har det. Förstår att hon stortrivs i sitt nya hem.

De 2 sista veckorna har varit fulla av kärlek och omtanke. Jag har fått presenter av mina kära elever bara så där helt utan vidare. Jag har gått runt och känt mig rörd titt som tätt och tydligen fortsätter det för i skrivande stund väntar jag på blomsterbudet som ringde i morse. De ville komma och överlämna något till mig... Vem i hela fridens namn skickar blommor till mig bara så här utan vidare? Började fundera på om jag missat min egen födelsedag, namnsdag, årsdag osv men nä, jag kan inte komma på något alls. Det är en helt vanlig fredag idag. Jag får väl hålla mig till tåls till budet kommer men måtte det komma snart för jag vill veta vem denna underbara person som skänkt mig en tanke bara så här utan vidare är.
Jag måste vara en snäll person på skolan där jag jobbar :-) Mina fina goa elever <3

Igår kväll höll jag valpkurs på vår kursgård i Tygelsjö www.bonizashundskola.se och jag bjöd dit WallE med familj. Vilken valp!!! Han höll ut hela kurstiden och han jobbade så otroligt bra. Jag kände mig så stolt när jag högtidligt berättade att han faktiskt kom från min uppfödning :-)
WallE och matte tränar Sitt.
Avslutade kvällen med lite härlig valplek.
Tyvärr kan jag inte få in filmen här på bloggen så jag måste skicka dig vidare till en länk på FB.
https://www.facebook.com/monica.ottosson/videos/10206521051937502/

Nu är det dags att få lite annat gjort denna lediga fredag. Det var riktigt kul att blogga idag för plötsligt gick det att skicka upp bilder mm. Inte för att bredbandet har blivit mycket snabbare men den lilla Mbit/s som mätare visar mer än förra veckans mätningar gjorde tydligen väldigt mycket. I skrivande stund sitter jag alltså på ett superbredband om 3,62 Mbit/s ner och 0,36 Mbit/s upp :-) Rena rama racerbandet haha.

Avslutar med lite bilder på de utflyttade valparnas fina familjer.
Pennieh som flyttat till Göteborg.

Clarah som flyttat till Huskvarna.
Älza som flyttat till Bredaryd i Småland.
Skrållan som flyttat till Växjö
WallE som flyttat till Lund.
Mossa som flyttat till Lund.
Ja det var hela det utflyttade gänget.

Till sist lägger jag här in länken till den valpbeskrivning jag gjort på valpkullen. Vill du se bilderna större klickar du på dem.

Ser mycket bra ut!!! Jag är supernöjd.


Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz
https://www.facebook.com/monica.ottosson/videos/10206502938284672/


Kommentarer

Ninnas sa…
Hej!
Du är nästan som en själsfrend fast vi aldrig har träffats!
Men på Måndag hoppas jag att du kommer!
Jag läser alltid din blogg och förundras i hur lika vi tänker!!!
Stor kram Ninna och vovs från Landgold kennel

Populära inlägg

Gick åt fanders.