Tack vare antibiotika.

Natten fram till ca 4 i morse var väldigt lugn. Valparna och mamma Stella sov tyst och stilla, men runt kl 4 byttes den lugna natten mot en jobbig morgon. Plötsligt hände något i Stellas livmoder och hon fick akut behov av att gräva och gräva och detta kan man tydligen bara göra utomhus.

Under 2 timmar sprang D och jag upp och ner för trappen för att släppa ut och släppa in Stella. Hon hann inte mer än i sovrummet och väcka valparna förrän hon skulle ut igen.  Det var säkert antibiotikan mot den begynnande livmoderinflammationen som gjorde sitt och drev ut livmoderns innehåll. Någon kvarvarande valp är där inte utan förmodligen är den full av skräp som inte vill komma ut på egen hand.
Nu när förmiddagen har gått verkar Stella må mycket bättre. Hon går upp och matar sina valpar och när det är klart kommer hon ner till oss. Febern är borta och hon är inte alls lika flåsig längre. Hon har dessutom ätit sin frukost med god aptit.

Jag har vägt valparna som idag är 6 dygn gamla. Alla har ökat runt 30-40 gram. De börjar nu kunna hålla ordning på sin egen kroppstemperatur, vilket man märker på hur de drar sig bort/mot värmen från värmelampan.

D hjälpte mig ta nya huvudbilder och kroppsbilder i morse.

Fortfarande söker 2 av flickorna vars ett hem att flytta till om sådär 7 veckor.

Vem som är vem och vad vilken valp väger ser du på deras hemsidor; https://www.lightschapskennel.com/tidigare-kullar/olympia-kullen-2017/

Nu har jag inte tid att skriva mer för det står trädgårdsarbete på dagens planering. Först plocka undan från frukosten, sen handla och sen trädgårdsarbete. Ser ut till att bli en fin lördag.
Önskar dig en trevlig dag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.