Ett litet muller.

Sitter vid frukostbordet tillsammans med vuxna hundar och valpar. Allt är lugnt och stilla. Plötsligt börjar Fröken Röd och Gosse Gul brottas och ett tumult uppstår. Båda morrar hej vilt. Mormor Heidieh ligger i biabädden och tvättar och gosar med ett par valpar men när hon hör "slagsmålet" reser hon sig upp från bädden, går sakta och lugnt fram till bråkstakarna, ställer sig med huvudet över dem och ger ifrån sig ett lågt muller. Båda slutar direkt och säger... ok, mormor vi ska vara snälla mot varandra. Friden har åter lagt sig över köket!



Mamma Stella ligger under kökssoffan och slappar tillsammans med en valp. Daiki ligger och vilar vid mina fötter under köksbordet och resten av gänget är utomhus. Ja, i skrivande stund är det bara min Tassimobryggare som puttrar medan den fixar till kopp nr 2 till mig. Helt otroligt att det kan vara så här tyst med 9 hundar i samma rum. Tror jag skulle kunna höra en knappnål falla...

Det är lite irriterande att ha bädden just vid denna väggen då tapeten inte är så vacker där. Vi tapetserade om köket för ett tag sedan och hade då en valpkull där valparna var i ungefär samma ålder som dessa valparna nu är, 5,5 veckor. Vi var glada och nöjda på kvällen när vi gick till sängs, för att vakna morgonen efter och komma ut i köket och hitta tapetrester över hela köksgolvet. Någon/några hade varit vänliga nog med att hjälpa oss med tapetseringen, dock blev inte resultatet lika bra som vårt. Nu ska valparnas fina tapetsering döljas av panel, ska bara hitta tiden :-) Så är det att vara uppfödare och ha valparna springande omkring i hela huset :-)

Igår fick jag äntligen tummarna loss till att väga och avmaska valparna. De väger nu runt 2,5 kg och det var inte lätt att få i dem detäckliga rosa avmaskningsmedlet då de skulle ha hela 2,5 ml. Det låter inte mycket men det är mycket när man ska spruta in det i en liten valpmunn. Jag fick ta lite i taget och det kändes som om hälften rann ut igen. Nästa gång blir det i tablettform och då är valparna hela 7 veckor gamla. Alla vikter ligger nu på varje valps hemsida.



Det har kommit lite frågor om vad jag ger valparna för mat och vad de ska äta när de flyttat hemifrån. Jag ger valparna Royal Canin Medium Starter fram till det att de är 6 veckor gamla, därefter går jag över till Royal Canin Medium Junior.
Alla valpköpare kommer få ett valppaket från Royal Canin. Det går till som så att jag skriver in valpköparens mailadress och sen får dessa ett mail där de måste skicka en bekräftelse. När detta är gjort får man hemskickat kuponger som man tar med sig till djuraffären för att hämta ut valppaketet. Detta innehåller bland annat foder.
Jag har också fått förfrågan om vilka mått valparna har runt hals och mage. Inget man behöver bry sig på då det följer med både sele och koppel tillsammans med valpen vid leverans. Valpen kommer dock snabbt växa ur detta men man har tid på sig att hitta nytt som passar bra.

Vid valpleveransen skickar jag också med en valpköparbok som jag själv skrivit ihop. Där finns det ca 70 A4-sidor att läsa om allt från avmaskning, vaccinering, socialisering, bithantering mm. En bok som brukar vara uppskattad.

Jag kommer dessutom skicka med 1 års medlemskap i Svenska Schapendoesklubben och lite annat smått och gott.

Det var väl det mesta som våra valpköpare brukar undra över. Tiden går fort och jag har en hel del att fixa fram till det att valparna ska flytta ifrån mig. Några flyttar på dagen de blir 8 veckor och några ska stanna kvar ytterligare någon/några veckor. Ganska skönt för då blir det inte lika tufft för mig.

Idag ska jag beställa tid för besiktning, chipmärkning och vaccinering hos veterinär. Ska försöka få tid till fredag 12 maj. Dagen innan, torsdag 11 maj, ska vi försöka få till den efterlängtade valpbeskrivningen. Då kommer Jessika från SBK hit och gör lite olika tester med valparna för att läsa av deras mentalitet. Något jag alltid gör på mina valpkullar. Du kan titta på Magic-kullen där jag lagt in varje valps beskrivning på deras sida. Du kan också se en film från beskrivningen i ett tidigare blogginlägg.

Dags att jobba lite. Valparna sover en stund och leker utomhus i nästa stund. Då och då tar de en tugga på de smaskiga benen som de fick igår kväll.



Men när mamma kom var hon mer intressant än benen, för alla utom Chaos.



Denna stora kille som gör vad han själv känner för, utan att påverkas av syskonen. Alla sover i en klump, utom Chaos som sover för sig själv på en filt eller mitt på golvet. Alla är inne utom Chaos som tar en tur på gräsmattan i lugn och ro. Alla utom Chaos ... Chaos som är den enda svart/vita valpen i kullen. Fina goa Chaos <3 Chaos är som sin faster, inte som andra på ett helt underbart sätt.

Faster Frigg <3
Nu väntar lite jobb. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Kommentarer

Anonym sa…
Min Chaos har självkänsla och vågar följa sig själv❤️❤️❤️❤️

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.