Tjock liten Klinga och trädgårdsmys

Det är inte ofta jag bloggar nu för tiden. Det är för fint väder för att sitta mer än vad jag behöver vid datorn. Det finns en del jobb som måste göras, så fort det är klart slår jag ner locket på datorn och störtar ut i min älskade trädgård. Det växer och växer och jag njuter av att bara stå och titta på mina grödor.

 Vår gigantiska Caprifol som nog når en höjd på ca 3 meter och ca 2 meter bred har börjat blomma. Om några dagar kommer det bli en kaskad av gul/oranga blommor. Vilken doft man kommer mötas av när man kommer in på vår infart.


 I fredags kväll satte jag in solstolen i växthuset. Jag var tvungen att slå mig ner en liten stund och bara insupa doften av alla grönskande grönsaker. Underbara växthus.


Även i uterummet händer det saker. Mitt olivträd mådde dåligt så jag planterade om det i större kruka. Passade på att göra samma sak med citronträdet och övriga citrusträd. Härom dagen upptäckte jag att olivträdet nu mår toppen - det har kommit massor av blommor. Samma sak med citronträdet.

Vi har bestämt oss för att vi ska försöka odla lite sparris. For iväg till Bondens marknad i Malmö för där skulle Lundasparris vara och sälja både plantor och skördad sparris. Tyvärr ett missförstånd så vi fick köra vidare till deras gård och där fick vi tag i 5 krukor sparris. Nu måste vi ha något att plantera i så färden gick vidare till Flyinge plantshopp för att inhandla torv. D köpte torven och jag gick runt och tittade på alla vackra växter. Plötsligt stod just DEN DÄR mitt framför mig! Min dröm sedan länge. Jag kunde inte motstå. Nu finns hon i min trädgård (bor hos dotter och svärson i Fagersta)
Älskade India - Lightschaps Paeonia Bowl of Beauty.
Hann inte sätta den i jorden igår så det måste vi göra idag. Blir också lite loppisturer i min jakt på det perfekta lilla trädgårdsbordet med 2 små stolar.

Dräktiga Klinga!
Klinga är pigga och glad och verkar må toppen. Dock var hon inte sugen på sin frukost i morse och hon verkar vara extra trött. Det var ganska mycket aktivitet här hemma igår så kanske är det efterdyningarna av en aktiv lördag.

Dygn 42.


Börjar likna en tunna :-) Här kan du läsa dagens mått om mage och midja. 
Det är nog ett bra gäng där inne.
Det lär finnas valpar kvar att tinga så hör av dig om du är intresserad.

Nu ska jag plocka undan frukosten för vi ska strax ge oss iväg till första loppisplatsen. Hoppas jag snabbt hittar det jag söker efter.
Exakt ett sådant här möblemang. Jag kan göra det lätt för mig och köpa det på IKEA för 349 kr men jag vill inte ha det nytt och fint. Jag vill ha gammalt och slitet, så slitet det bara går.

Önskar dig en trevlig söndag. Kramiz.


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.