Mot en vardag.

Det här var inte igår! Kära D har haft 3 veckor semester och det känns inte ok att sitta med näsan på datorskärmen när han sitter mitt emot vid frukostbordet. Man får passa på när man kan äta frukost tillsammans. Idag är han tillbaka på jobbet och livet går in i den vanliga vardagen. Blogg tillsammans med den ensamma frukosten, ensam och ensam, jag har ju 5 vuxna tikar samt 7 valpar runt mina fötter.
Sen blir det lite jobb vid datorn som en försenad momsredovisning, planering av kvällens två valpkurser (hela veckan om tiden finns) samt lite annat smått och gott. Jag ska också leta efter en kavaljer till vackra Friggan, ett jobb jag alltid tycker är lika jobbigt då jag är så rädd att jag ska få ett nej (har liksom blivit hotad om detta och det sitter som ett ärr i min själ).
Från vänster: India, Stella, Frigg (vit) och Klinga
Om Frigg håller sin löptid bör hon löpa i september vilket innebär att vi ska kunna ha ett gäng valpar här runt november med leverans i januari 2018. Om jag nu hittar en hane med det där härliga temperamentet som jag tycker är så viktigt att föräldradjuren har, det vill säga. Frigg... ja hon är så snäll att hon nästan är dum ;-) och hon har gett 2 helt underbara valpkullar hittills.

Det händer mycket den här veckan. I eftermiddag kommer min handler Sofia och mina föräldrar hit för att träna lite utställningsträning med deras Thilda, som ska ställas ut i Eslöv den 9 sep.Denna hund som är helt galen i att bada. Måste nog vara en blandning av Tibetansk Spaniel och säl haha. Här får nog Sofia lite att bita i :-D

Ikväll är det som sagt åter dags för valpkurs i Tygelsjö (Malmö). Jag har 2 fulla kurser efter varandra och det är helt underbara kursdeltagare. Det står kontakt och följsamhet på schemat.

Momentet Fri lek på valpkurs i förra veckan.
Vardagarna fortsätter och framöver står det valpköparbesök, vänbesök, valparna följa med till min kurs i Tygelsjö i morgon kväll för socialisering (är i inomhuslokalen tillsammans med valpköpare under tiden jag håller min Fortsättning 1), valpbeskrivning av SBK, veterinärbesiktning och slutligen börjar utflyttningen av valparna på fredag. Puhhh... här emellan ska vi kanske hinna få i oss en bit mat också då och då :-D Mer om detta tar vi dag för dag...

Valparna växer så det knakar. De är stora nu och idag ska de vägas och få sin sista avmaskning. Om jag hinner ska jag också ta en bild. De två små "pluttarna" är fortfarande pluttar och lär inte bli några stora Schapendoesar när de blir vuxna. Men du milde vad goa de är... De är liksom uppfödda i min bh så det finns ingen bättre plats att sova på än så här :-)

Jag med Pluttan och D med Plutten.
De "stora" valparna väger nog ca 4-5 kg medan de här små väger kanske ca 2. Ska bli spännande idag när jag väger dem. De fick en liten dålig start men de mår finemang och är två små ettriga symaskiner. De andra försöker sätta sig över dem men det har de inget för, de vet att försvara sig.Alla valparna har nu hittat sitt eget hem och kommer flytta ut pö om pö. Sista lämnar den 2 september och du milde vad tomt det kommer bli efter det. Hur ska vi klara oss?

Daiki och Heidie tillsammans med 4 av valparna.

Heidieh lär valparna vett och etikett kring det här med äganderätten.

Lille Plutten.
Geir, på favoritviloplatsen

Plutten och Celine

Daiki och EspenUnder våra 3 semesterveckor hann vi med att hälsa på dottern och svärsonen i Fagersta. De har nyligen blivit husägare och vi hjälpte till med att renovera hallen. Det målades och målades och där emellan myste jag med min underbara och älskade India.
Kära D i målartagen.
Min fina India som nu söker ett nytt hem att flytta till, ett hem som kan uppfylla hennes speciella behov som att det absolut inte får finnas några valpar eller unghundar i samt där hon inte behöver vara så mycket ensam hemma. Kan du ge henne detta är du varmt välkommen att höra av dig. Hon behöver flytta från dottern just pga sina ensamhetsproblem och hon kan inte bo här då hon inte längre klarar valpar och unghundar.  Läs mer om India.

Det har varit 3 underbara semesterveckor och nu känner jag mig laddad för vardagslunket. Livet går sin gilla gång...

Nu får det räcka för idag. Har massor av att berätta men jag tror inte du orkar läsa längre så jag avslutar här och önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.