Fattigt i huset

Denna morgon är det riktigt illa. Jag är vrålhungrig och vill fixa alla morgonbestyren snabbt så jag fort kan sätta mig vid frukostbordet för att inta en god kopp kaffe, kokt ägg och en macka. Det dröjde länge tills jag kunde få den där frukosten och den blev inte alls som den brukar...


Jag gick upp tillsammans med sonen vid 7.30. Han tycker det är ganska jobbigt att fixa sin frukost i köket som är fullt av valpar och allt vad valpar kan lämna ifrån sig under natten. Jag gjorde hans mackor och fixade ett glas mjölk, han tog detta med sig till vardagsrummet medan jag pysslade med valparna. När jag står där i köket och klappar en valp som viftar glatt på svansen får jag en chock. Mitt över golvet springer en MUS som snabbt försvinner in under kylskåpet!

På en röd sekund hoppade jag över grinden och var ute ur köket! Adam kom och undrade vad som stod på... tänk om den biter valparna! sa jag stressat. Jag fick ringa D och fråga om detta verkligen kunde hända och han lugnade mig omgående. Samtidigt tyckte han nog det var lika gott då han velat sätta upp en fälla för ett bra tag sen. Han får bara göra det om han är hemma för jag vill inte vara med om att musen fastnar i ett ben eller svansen och ska sen ha fällan där till D kommer hem. Jag vill inte ha mössen i mitt hus men ändå tycker jag för synd om dem för att ta död på dem.

Jag har nu stängt dörren till soporna för jag hoppas att musen kilat tillbaka dit medan jag sov. Har nämligen hört den rumstera om där inne ett bra tag. När D kommer hem får han sätta dit en fälla, den levande fällan låg på en köksstol i godan ro när musen ilade över golvet. Han vet att den finns men orkar nog inte bry sig. Han väntade ju på sin frukost som enkelt serveras på ett fat... Som straff fick han ingen gofrukost denna morgon (Whiskas portionsmat).

Katten Gustaf fick känslan av mus i köket igår.

Nä, det blev nästan ingen frukost för min del heller. Valparna och hundarna har fått sitt men jag fick leta länge och väl innan jag hittade något ätbart.

Det är så fattigt här hemma, alltså när det gäller mat. Det finns inte en gnutta Tassimokaffe som jag dricker varje morgon, inte en skiva bröd och inte ett enda ägg att koka, liksom katternas gofrukost var helt slut. Jag var tvungen att starta denna torsdag med att åka och handla. Sagt och gjort! Jag fick på mig ytterkläder och skulle ta bilnyckeln... som det inte finns ett spår av i huset. Jag har letat i säkert 1 timme men den finns inte. Jag fick ge upp och fick istället börja leta efter något ätbart. I frysen hittade jag bullar att värma i ugnen. Inte fy skam att ha till frukost. Istället för Tassimokaffe fick kaffebryggaren fixa ett par koppar kaffe till mig. Äggen fick jag stå över denna morgon. Allt detta letande gjorde att klockan blev 11.30 innan jag kunde sätta mig vid frukostbordet. Halva dagen har ju redan gått bara för en försvunnen nyckels skull.Det är inte bara denna morgontid som går fort. I morgon blir valparna hela 4 veckor gamla. Halva tiden hos mig har passerat!

Nu äter de uppblött torrfoder (Royal Canin medium Starter) 4 gånger per dag och de gör det med mycket god aptit och börjar få fint bordsskick. De springer runt, skuttar och hoppar, leker och busar med varandra samt viftar på sina små söta svansar så fort de ser mig komma in i köket. De kommer fram och krafsar på mitt ben för att bli upplyfta i famnen där de slänger sig på rygg för att njuta av lite kel. Vilket mysgäng jag har glädjen att få umgås med varje dag!

Igår fick de smaka på helt färska oxrevben. Det där var mumsig tyckte några medan andra inte ens märkte den goda lukten.

De har också lärt sig att skälla samt yla när de är lite mammasjuka. Du kan tänka dig hur mornarna ibland låter :-)Stackars sonen som har rummet ovanför köket...

Det är nog dags att lägga ut valparna till försäljning. Det finns i dagsläget 2 härliga pojkar kvar som söker ett hem. Kanske finns även en liten gojänta men ev. kommer hon flytta på foder. Jag har inte bestämt mig ännu... Kanske dags att göra det...

Som du märkt har det inte funnits så mycket tid över för mig att blogga. Dagarna har gått i 190 med planering av kommande kurser, planering av kursavslutningar/julfester mm. Roliga saker men som tar mycket tid.

I tisdags hade vi avslutning/julfest i Tygelsjö och här kommer lite bilder av kvällen.
Köttbutiken Nolgren & Olsson Kött AB sponsrade oss med en julskinka. Kursdeltagarna gissade vikten och vi fick en glad vinnare.

Alla besökande hundar skulle ha en inslagen julklapp med sig. 

Glöggmingel och tipsrunda.

Prova på agility


Tips och trix i utställning/handling

Uppvisning i Nosjobb är på gång.

Kursdeltagare

Kursdeltagare som tillika är "kusinman".

Sötaste med sina underbara öron.

Nosjobb - fordonsök

Tomten kom på besök och delade ut julklappar till alla hundarna.

Tomten är snäll.Det var en underbar kväll och ikväll är det dags igen men denna gången i vår kurslokal i Lund. När jag bloggat klart ska allt planeras och saker ska samlas ihop. Handla lär vi ju får göra när vi ska köra dit då jag inte har någon möjlighet att ta mig till stan suck.

När man har mycket att göra behöver man hitta något som ger en avkoppling. Jag har absolut hittat min grej och det är att sticka. En dag fick jag en idé. Jag skulle sticka mina julgardiner till köket. Ett fönster blev klart igår kväll och jag har nästan första längden klart till andra fönstret. Jag är faktiskt helt nöjd.


Nu är frukosten klar, dags att börja arbeta. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.