Nästan utflyttade.

Ont om tid har det verkligen varit gott om under de 3 senaste veckorna. Veckan innan jul var det mycket pysslande med julklappar, laga julmaten, köpa in den mat jag inte själv lagade och där emellan hundar och valpar. Till det mitt skadade revben som gjorde att allt jag gjorde tog så mycket längre tid än normalt.

Sen kom veckan innan nyår och då var det mycket planering, matlagning, hundar och valpar och till det var jag så stressad och trött. Vi hade goda vänner på besök och allt gick jättebra. Vi åt gott (räkcocktail och inbakad oxfilé), smällde lite raketer vid 12-slaget (våra hundar bryr sig inte det minsta och det finns inga andra hundar i närheten). När en del av gästerna gått hem tog jag ett avslutande bubbelbad innan jag kröp till säng runt 4-snåret.


Dagen efter mådde håret bra men jag var så konstigt trött och ont i kroppen. Senare på dagen förstod jag varför, jag hade blivit förkyld. Åh, inte passande alls med tanke på vilken vecka jag hade framför mig.

Det blev vardag och dags att tänka på allvaret, utlämning av de underbara valparna.

Bella är på besök och myser med lilla Iris som flyttade hem till henne ett par dagar senare.
Vår lilla Daiki har hostat från och till under en ganska lång tid. Jag har varit med henne hos veterinären 2 gånger tidigare men de hittar inte orsaken. I veckan innan jul började även lille Jamie hosta och jag var hos veterinären med honom och Daiki på tisdagen. Det togs en massa blodprover på Daiki som inte visade någonting samt vi lyssnade och undersökte Jamie utan att finna något svar. Dock hade vi lite misstanke om antingen mask eller kennelhosta. Alla valparna blev avmaskade på fredagen då de blev 7 veckor liksom alla våra vuxna hundar. Det gick en dag och så började nästa valp hosta, någon dag till och nästa hosta osv.... Jag har konstaterat att vi tyvärr fått kennelhostan, suck. Nu mår Jamie bra, liksom de andra 2 som bor kvar här hemma och som var drabbade. Daiki fortsätter dock att hosta.
Daiki 1,5 år
Det blev onsdag förra veckan och denna dag betydde Valpbeskrivning. Klockan 10 satte vi igång och vi höll på större delen av dagen.
Föremålen som används vid testet

Vill valpen hälsa på beskrivaren?

Är valpen trygg i en okänd famn?

Vilken initiativförmåga har valpen för att ta sig ur ett hinder?

Finns det leklust och vill valpen leka själv eller tillsammans?

Åter igen, leka själv eller tillsammans?

Finns det rädsla för ljud?

Finns det intresse av att vara följsam?

Leklust med stor boll?
Vill du se fler bilder från valpbeskrivningen? https://www.dropbox.com/sh/6ibqgcx2levwnel/AAChS7qIeAew6XpFJVAigGq0a?dl=0
En beskrivning som gav otroligt bra resultat. Sociala och trygga valpar hela högen.
Resultat av valpbeskrivningen.
Önskar att fler Schapendoesuppfödare valpbeskrev sina valpar så jag kunde jämföra mina kullar med andras men i skrivande stund vet jag faktiskt ingen annan.
Vad är valpbeskrivning?

Och så kom den dagen då alla valparna skulle åka till veterinären. Det var dags för valpbesiktning, chipmärkning och vaccinering. Det blev en tidig morgon för mig då jag skulle vara på plats med hela gänget redan kl 8.30. Det gick bra och det blev ok i rumpan på hela gänget. Två av valparna hade, som veterinären sa, Sveriges minsta navelbrock och 2 hade 1 hörntand som växte upp mot gommen. Inga problem alla men veterinären såg det och man ska skriva det man ser, sa hon.


Film från veterinärens Instagramkonto.

Sen kom värsta dagen, valparna skulle lämna mig. Nybadade med nyklippta klor åkte de iväg en och en tillsammans med sina nya familjer.


Känner mig plågad!


Fröken Stjärna / Iris som flyttat till Stehag.

Röd / Svea som bor på foder i Eslöv


Grön / Ebba Grebban Grön som bor i Lilla Edet

Svart / Snowie som bor i Åsa


Hejdå och lycka till alla våra syskon <3
Gul / Ludde som flyttat till Västervik
Kvar hemma hos mig är blåruta, orange / Totte, Blå/Arya och Jamie/Lila. Totte flyttar till sin familj i April och Arya flyttar till sin i februari. Lille Jamie har ännu inte hittat sitt hem att flytta till.

Jamie som är en otroligt träningssugen liten valp redan.

Ja, Jamie har alltså inte hittat sin familj. Kan du tänka dig bli hans familj? Hör då av dig...
Läs mer...

Avslutar med lite morgonpromenad som avslutades med frukost och därefter lite morgonbus innan ron nu fallit över köket.


Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Kommentarer

Camilla sa…
Vi har gjort valpbeskrivningar på alla våra schappe kullar sedan 2009 😊 / Camilla Kennel Himling's

Populära inlägg

Gick åt fanders.