Friskförklarade och fit for fight!

Äntligen, äntligen, äntligen kan jag säga att hundarna är friska! Den där hostan som vi dragits med sedan veckan innan jul har nu äntligen lämnat vårt hem.


Det har varit många turer med sjukdom i vår flock. Allt började med Daiki som i oktober förra året började hosta lite då och då. Jag blev orolig och tog henne till veterinär då jag trodde hon fått tonsillit men veterinären hittade inga symptom på det. Hon fick en lättare behandling men symptomen kvarstod och jag gjorde ny kontakt med veterinär, vilken trodde det berodde på att hon fick lite benrestor i halsen när hon tuggade på ben. Tiden gick och vi fick vår fina valpkull, friska och fina. Veckan före jul började plötsligt 2 av valparna hosta och några dagar efter började ytterligare 2. Det konstaterades kennelhosta.


Samtidigt drog det runt på hundskolan (vi var inte anledningen till smitta då ingen av våra hundar varit med på våra kurser på ett bra tag) och vi fick stänga ner verksamheten i 2 veckor. Vi var alltså inte ensamma om att drabbas av denna omgångs kennelhosta.

Nåja, kennelhosta har ju ett övergående fenomen så jag var inte orolig. Det hela gick över och alla valparna var fullt friska vid besiktningen. Några dagar efter började åter några valpar hosta och lille Jamie/Frans fick feber och var väldigt trött och slö. Nytt besök hos veterinär med behandling. 2 veckor gick och han blev inte bättre, ny sorts medicin med samma resultat. Han var sådär men plötsligt en morgon var han åter så trött och jag kunde konstatera feber. Nytt veterinärbesök och nu fick han sin 3:e sorts medicin och efter ett par dagar var Jamie/Frans kärnfrisk!!!! Totte och har också haft hostan och fått denna sista behandling liksom Daiki. Idag kan jag alltså säga - Vi är friska från kennelhostan!!!

Till detta har vi även dragits med rävskabb men det tar vi en annan gång :-)

Igår var jag med de två ynglingarna åter hos veterinären som gjorde en kontroll och gav dem den efterlängtade 12-veckorsvaccinationen. Nu är vi fit for fight för att hänga med kennelmatte på valpkurserna. Äntligen!

Bild från i morse. Frigg med sönerna Totte och Frans/Jamie

Igår kväll fick äntligen Daiki hänga med som instruktörshund. Det var en lycklig tjej som dock fallit tillbaka ett par pinnhål i sin träning då hon inte fått vara med sedan oktober när hostan utbröt. Så länge hon var tvungen att vara i koppel var det si så där kul men så fort jag släppte henne lös jobbade hon tillsammans med mig som aldrig förr. Hon visade gladeligen upp alla sina konster. (Kopplad pga en hund från Ljudande hundar-kursen).

Daiki tillsammans med medhjälparhunden Pikachu

Vi höll träningen utomhus i lite dis och +2 grader. Det var så underbart väder att träna hund i och jag njöt fulla drag, liksom hundarna.

Vi gjorde det som vi normalt inte gör (om det inte finns önskemål) på fortsättning 1, vi lät hundarna leka och umgås som avslutning. Lek har vi på alla våra valpkurser men sen tycker vi att träningen är viktigare än socialt umgänge.


Som en deltagare sa, man blir så lycklig av att se de här hundarnas underbara glädje när de får rusa runt på träningsplanen.

Nu går vi mot slutveckan på denna omgångens kurser. Nästa tisdag och torsdag håller vi kursavslutning med lite lekar och korvgrillning. Vecka 14 kör vi igång en ny härlig kursomgång. Nu går vi mot våren! www.bonizashundskola.com

Bilderna ovan är tyvärr i lite dåligt skick men i fredags "fick" jag en ny lur...

Går man över till Samsung från Iphone har man mycket man måste lära in. Jag är långt ifrån färdiglärd så ni lär få vänta ett tag till på de där perfekta bilderna :-) Men oj vad nöjd jag är med min nya fina Samsung Galaxy S9+

Och Stella, lilla Stella... hon fortsätter hålla oss på halster. Hon lever sitt lugna liv och ibland tror jag hon tänker... vänta du... den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge...😋 Jag tycker dock att vi får vänta för långe. Jag vill para henne NUUUUU!!!!

Från igår - mörk bild pga okunskap. Stella och Frans/Jamie
Men, men, det är inte jag som bestämmer...

Nu är frukosten avklarad och det är dags att ta tag i dagen. Tvättmaskinerna ska få gå varma då jag har massor av tvätt som måste vara klar senast fredag. Sonen ska nämligen iväg på stort skoläventyr, de ska åka till Frankrike en vecka. Där ska eleverna bo hemma hos ungdomar och i maj kommer dessa ungdomar till oss. Så himla nyttigt!


Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.