5 blev till 6

Oj, vad Stellas mage växer! Ökar centimeter för centimeter dag för dag.

bild från i morse.
Liksom vår fina hundflock. De var 6 ett bra tag, Jamie flyttade till ny familj och de blev 5. Igår flyttade Jamie tillbaka till oss så nu är vi åter 6 i flocken.

Frukosttime

Det är inget fel på Jamie, han är världens lättaste och mysigaste hund, det är familjesituationerna som inte blivit som familjerna tänkt sig med hund i huset. Men det går ingen nöd på Jamie, han blev överlycklig när han insåg att bilen stannade på vår uppfart och han fick träffa tjejgänget. Lyckan var absolut ömsesidig. Dock tyckte Stella att han var för stimmig och bad honom varva ner. Klinga tyckte att hon behövde hålla koll på Stella så hon inte sa ifrån för hårt... Ja, du ser kommunikationen.
Ja, hur ser nu hans framtid ut? Jag har ingen aning. Om han ska lämna oss igen måste jag känna mig 200% säker på att det blir hans framtida hem. Att flytta ifrån oss till ny familj och sen komma tillbaka får absolut inte hända igen. Vi blir ju så glada över att ha denna lille spillevinken i huset. Där Jamie finns, där finns det liv. Ett trevligt liv. Kanske får han stanna kvar hos oss, dock bara som en helt vanlig kastrerad familjehund (vill inte ha en fertil hane tillsammans med mina tikar).

Jamie, 6 månader.
Det är inte bara vår flock som ökar. Stellas mage växer som sagt så "det knakar". Hon ökar varje dag och idag på dygn 42 håller hon måtten:

  • mage: 75 cm = ökat 9 cm
  • midja: 69 cm = ökat 8 cm
Om jag jämför med hennes förra dräktighet hade hon vid detta dygnet endast ökat 2 cm om magen och 5 cm om midjan. Hon har inte varit speciellt matglad så jag tycker inte hon kan ökat så mycket pga för mycket mat.... hmmm, spännande det här.

Från morgonens matstund.
Vad händer då inne i magen denna vecka (går idag in i vecka 6).

Vecka 6Öronsnibbarna och ögonlocken växer och täcker i slutet av veckan örongång och ögon. De yttre könsorganen börjar förändra sig i riktning till han- och honkönsorgan..
I början av veckan skiljs tårna helt, och i slutet av veckan bildas klorna. Morrhår börjar växa ut. Tarmsystemet lämnar navelsträngen och befinner sig nu placerad i bukhålan.
Hos tiken ses en svag rosafärgning av bröstvårtorna, och beroende på antalet  valpar i livmodern vill buken tillta lite i omfång. Dygn 42-63 sker ca 75% av fostrets tillväxt.
Valparna är ca 65 mm stora.
klorna börjar bildas
 Tiden går såååå fort.

Pappa Lakriz, hans matte och husse kommer på besök under den tiden valparna kommer till världen (givetvis inte tillsammans med tiken mm!!! då vi har hundgårdar och lätt att dela av hundarna). De är spända av förväntan.

Pappa Oliver Lakriz

Oliver Lakriz
Nä, nu får det räcka för idag. Nu ska jag plocka undan och ta fram dammsugaren. Vill egentligen inte då jag vill vara utomhus i detta helt otroligt underbara vädret, men någon gång måste man ändå städa inomhus, även om vi nästan aldrig är inne. Idag är det verkligen i stort behov. Fick lite fina Stockrosor av svågorn igår som först behöver komma i jorden. Var där på födelsedagsfirande och passade då på att hänga med barnens nya söta kusin Johannes.

Nu önskar jag dig en trevlig onsdag. Kramiz.

Kommentarer

Populära inlägg

Gick åt fanders.