Repris - 6 valpar i magen.

Det har varit ett par hektiska dagar sedan vi kom hem från vår lilla semestertripp till Oslo och därefter Dalsland, därav uteblivet bloggande. Dagen efter hemkomst var det jobb för min del, en underbar arbetsdag på Björks Ringsjön där jag plockade hemmakokta och nykokta kräftor i mängder till härliga kunder. Under natten hade ägaren kokt 120 kg levande kräftor och dessa skulle paketeras, levereras och hämtas av kunder som gjort beställningar. Tempot var högt och jag tror mitt ansikte var lika blossande rött som de underbara kräftorna.


Vilka kräftor! Vilka klor!

Köpte 4 stycken med mig hem.

Nu när jag smakat dessa underverk kommer jag aldrig någonsin mer köpa ett paket med frysta kinesiska kräftor. Aldrig någonsin mer! Det här kallar jag för smakupplevelse, köpta frysta kallar jag för sump.

Jag överraskade kära mannen med den här underbart röda maten till förrätt då han hade födelsedag i fredags. Han blev enligt honom själv hela 45 år (jag brukar säga att man är inte äldre än man känner sig...). Givetvis bjöd jag födelsedagsgrisen på en middag som fortsatte i fiskens tecken.


Vad är det här nu då?


Vilket monster!!! Huvudingrediensen till min födelsedagsmiddag för kära maken var alltså HAVSKATT. Tur man inte hade hela fisken på tallriken, då hade rätten nog inte smakat lika ljuvligt som den gjorde :-) Givetvis var fisken inköpt hos Björks Ringsjön.
Recept: http://www.smaskens.nu/2009/09/havskatt-med-kantareller-vitt-vin-och.html
Jag har jobbat på macken hela helgen men ändå hann vi med lite mer födelsedagsfirande igår. Det blev en god middag med Tappas på 1 rum & kök i Eslöv. God mat i goda vänners och mina föräldrars sällskap samt underbar musik halva natten. Tur att jag inte började förrän kl 12 idag :-)

Jag och goda vännen Christoffer har "fyllt våra läppar" :-D

Jag och min kära mamma.
födelsedagsgrisen och min kära pappa.
Ja, min man fyllde alltså år i fredags. Ingen stor dag för den sakens skull men en mycket stor dag av en annan anledning. Nu ska jag inte hålla dig på halster längre.

Det är nu bekräftat. Klinga och Oskar ska bli föräldrar runt 10 september. Veterinären kunde se minst 6 valpar i magen. Han brukar vara mycket nogräknad så jag kan nog säga att det är 6-7 valpar där inne. Givetvis hoppas jag på ca 8 men är sååå glad för att det blev några valpar överhuvudtaget och jag hoppas innerligt att alla kommer födas lätt och enkelt samt vara välskapta. Nu har vi ett par spännande veckor framför oss.

Tyvärr blev det inga valpar mellan Stella och Frasse. Som jag tidigare berättat fick de aldrig till någon hängning trots alla försök. Det är mycket ledsamt men naturen har sin gång. Vi får hoppas på bättre lycka vid hennes nästa löp om si sådär 6-8 månader.

Maken är och hämtar dotter och "svärson" på flygplatsen och jag ska nu sätta mig i soffan och koppla av. I morgon har jag en ledig dag framför mig och jag ska bara njuta och pyssla med hundarna. Daiki ska nu få bli "hel", dvs inte långhårig på halva kroppen och korthårig på andra halvan :-)

Önskar dig en trevlig kväll. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.