En orolig natt

Godmorgon!
Sitter här och halvsover efter en nästan sömnlös natt. Stella har varit så otroligt flåsig och valparna har varit så där missnöjda som de brukar vara vid dygn 5. Satte proppar i öronen men det hjälpte inte speciellt mycket så det var bara att gilla läget.

Två gånger har Stella velat gå ut. Dock har hon inte varit speciellt nödig utan har bara gått ut och lagt sig på den kalla marken. Jag har också sett att hon har ganska ljust avslag så jag bestämde mig för att ringa veterinären nu på morgonen. Har dock inte kommit till skott med dagen ännu så samtalet har inte blivit av.

Nu är hon lugn och hon tömde hela sin matskål för en stund sedan. Jag har tagit tempen och den är så normal som den kan bli, 38,5 grader. Det lilla snittet på magen ser så otroligt fint ut. Kan hennes otroliga flåsande om natten bero på att hon är väldigt varm? Vi kan inte sänka temperaturen i sovrummet pga valparna då de inte kan reglera sin kroppstemperatur ännu. Vi har alltså ca 23 grader i rummet vilket känns perfekt för dem. Stella lämnar inte valpbädden under hela natten så det är klart att hon måste bli varm. Jag tror jag avvaktar detta dygnet också innan jag kontaktar veterinären. Dagen får avgöra.

De missnöjda valparna då. Varför samma visa så gott som alltid vid dygn 5? De är hungriga! De växer fortare än vad Stellas kropp hinner bilda mer mjölk. Inatt är de förhoppningsvis lika lugna som tidigare. Ibland tar det ca 1 dygn för mjölken att komma ikapp, ibland ett par timmar. Det beror ofta på hur mycket Stella ligger hos valparna idag. Ju mer de får ligga och sutta på spenarna, ju mer mjölk bildas det. Vi får se vad hon känner för.

Snart är det dags för lite egentid för mig. Hade även en stund igår då jag var hos sjukgymnast och fick massage på min onda axel och skuldra. Idag är det klorna som ska få sig en omgång och det kan jag lova är i stort behov. Är ca 5 veckor sedan sist. Skönt med små stunder för sig själv då och då.

Nu är frukosten avklarad. På återhörande, Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.