1 vecka gamla Knyckerz

 God eftermiddag!

Vad det är mulet och råkallt utomhus denna tisdag. Trots att marken och alla träd o buskar är vita är allt så grått. Termometern visar +0,1 grader men det känns som - 10 grader för den skånska vinden är riktigt tjyvkall och den viner på bra runt husknuten.

Idag är sista dagen på D:s julledighet. I morgon är vi tillbaka i vardagen ett par dagar, innan det blir dags för nyårsfirande. Det blir en väldigt lugn nyårsafton med tanke på min sjuka, Nala och valparna. Som läget är nu kommer några goa vänner på lite mat och lätt umgänge. Vi ska äta lite fondue och spela lättsamt spel och bara ha det mysigt tillsammans på årets sista dag och nästa års första dag. Allt är planerat för så lite jobb som möjligt för mig. Kommer bli så bra så.


Tänk vad tiden går! Idag blir valparna hela 1 vecka gamla. Jag kan knappt förstå det. Nu ryms de inte längre i min handflata och måste väga närmare 1 kg, i alla fall Kriminellen som är märkbart störst.

Från överst; Vittna, Kriminellen/Ella, Bove och Stulia

De ökar så otroligt bra i vikt.
Ella: 755 g mot födelsevikt om 340 g
Bove: (kullens minsting) 560 g mot 290 g
Vittna: 675 g mot 305 g
Stulia:690 g mot 290 g

Ett gäng riktiga små klumpedunser <3

När de är så här små så finns det inte så mycket att skriva om, kul blir det först när syn, hörsel och rörelseorganen har utvecklats. Tänkte att jag kan ju berätta lite om vad som händer i en valps första vecka i livet. Bl a sker något som är väldigt viktigt, nämligen "MYELENISERING". Tänkte först författa ihop lite läsnyttig fakta men så började jag kika runt på nätet och kom fram till att det var helt ogjort arbete. Det finns andra skribenter som berättar på ett så utmärkt sätt:

http://www.brownale.se/pdf/valpens_utveckling.pdf

http://www.carumas.se/427753447

Myelenisering innebär kort förklarat att nervtrådar kopplas ihop i hjärnan. Det är detta som gör att det ser ut som om valpen/spädbarnet drömmer.

Nu är det dags att börja förbereda kvällens middag. D har åkt till tippen för att kasta Nala´s söndriga valppool mm samt hämta min astmamedicin. Avslutar med en liten film som ger mig så mycket ro i kroppen <3


Spagetti Bolognese på spisen.

Önskar dig en god kväll. Kramiz


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.