Vilka framsteg.

 Godmorgon!

Vaknar upp till en mycket dimmig morgon, kan knappt se handen framför mig. Denna dimma har hållit Eslöv i ett hårt grepp en hel vecka nu och längtan efter solen är stor. Blir till att stoppa i mig massor av D-vitaminer för att kompensera ljusbehovet.

                                                                    Film från julafton.

Mitt öra håller mig i ett fast grepp. Nätterna är hemska då det både gör ont och så är jag helt lomhörd på vänster öra. Jag håller på att bli helt galen, när ska detta eländet ta slut? Nåja, det är som det är och inte blir det bättre av att jag gnäller. Nu struntar vi i mig och går över till det som är mycket trevligare, vår lilla underbara valpkull - Knyckerzkullen.


Film från i morse. Tyvärr meddelar äggkokaren hysteriskt att mina frukostägg är klara 😒 så ljudet är inte så mysigt i bakgrunden. Idag ska jag ta foto på deras ansikten och byta ut bilderna på deras hemsidor. Även om det är 1 dag för tidigt ska också deras vikter registreras.

Mamma Nala har vaktat sina små med hull och hår. Ingen mer än jag, Daniel och hennes matte Lina har fått komma nära valpbädden. Idag bryr hon sig inte det minsta på att tant Stella tittar till småttingarna. Stella löpte för ett par veckor sedan och är uppenbarligen skendräktig och mycket intresserad av att få bli "styvmor". Nala ligger på soffan bredvid och bara kollar av läget...


Hon tycker nog att det är ganska skönt med lite hjälp i barnvaktandet. Nala är inte längre så "misstänksam" mot andra människor som besöker köket där hon och valparna "bor". Hon muffar lite lätt och sen är det bra med det, dock har vi inte tillåtet någon annan att kika in i valplådan, sådant får folk hålla sig tills de små kan gå, se och höra och är små individer. Kan tänka mig om si sådär 1-2 veckor och om Nala tycker det är ok att någon annan kelar med hennes telingar. Här är det tiken som bestämmer för hon vet bäst vad som är bäst för sina bebisar, precis som vi människor gör om våra små barn.

Bove´s familj har nu bestämt vad han ska kallas och som jag gillar namnet. Han kommer heta Lightchaps Knyckerz Bove i stamtavlan men han kommer kallas för LENNART. Visst är det häftigt? Bove är ju minstingen i kullen som fick en tuff start men som nu är rena bulldozern när det gäller matning. Han är först framme vid spenarna och lämnar sist. Sedan julaftonsmorgon har jag vägt honom varje dag kl 10 och som det går framåt!

  • 9 dygn: 570g
  • 10 dygn: 620 g
  • 11 dygn: 620 g
  • 12 dygn: 675 g
  • 13  dygn (idag): 745 g

Vilken utveckling <3 Snart är han ikapp sina stoooora syskon.

Nu är frukosten tillsammans med kära D avklarad och bloggen är klar. Nu är det dags att ta i detta årets första söndag, en dag utan en massa måsten. En skön söndag

Önskar dig en trevlig dag. Kramiz

Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.