3 veckor Syringakullen

 Godmorgon!

Oj så mycket som hänt hos oss i förra veckan då valparna blev 3 veckor i fredags. Det hela började med att Daniels bil gick sönder i måndags. Helt plötsligt slutade den fungera mitt på vägen och när jag kom fram osade det bara bränt gummi, typ. Det blev bara till att ställa bilen vid vägkanten, han tog min lille bil och fortsatte färden mot svärmor och jag fick skjuts hem av kära far. Som tur är har han semester så vi klarar oss på en bil även denna veckan.

Det värsta tänkbara hände i torsdags och det kunde gått så illa att vi nu varit utan hem, valpar och hundar. Än en gång har min man semester. Hade han inte varit hemma hade det kunnat gå riktigt illa. Han är hela familjens stora hjälte 💓💓💓


Tack vare Daniels otroligt snabba reaktion och enorma insats samt hjälp från en grannson som kom på stora vägen och såg eldlågorna, körde in till föräldrarna, hämtade deras brandsläckare, ringde SOS, sprang in till Daniel och hjälpte till med släckningen. DE LYCKADES!!! Dock brann det fortfarande lite innanför panelen när brandmännen kom och tur som var att de var så snabbt på plats. Jag skulle kunna skriva en otroligt lång lista med OM...... men det kommer jag inte göra. Allt gick bra! Vi har vårt fina hus kvar, våra älskade hundar mår bra, liksom sonen som låg och sov och Daniel mår bra och har nu hämtat sig till största delen från chocken och det otroliga stresspåslag som han fick.

Daniel och Bruno myser igår kväll.

Jag var på jobb och vi satt och tog en fika då det var väldigt lugnt i butiken när min mobil plingade till. Det var ett larm från SOSappen om att det brann i mitt närområde.


Direkt såg jag att det var nära vårt hem, kanske t om i vårt hem. Jag ringde direkt hem och min mamma svarade, hon var helt hysterisk och berättade att det brinner i huset. Pannan hade tagit fyr och det brinner på verandan. Pannan har vi i källaren och vad detta budskap innebar såg jag direkt framför mig. Mamma var inte vid sina sinnes fulla bruk, vilket var helt förklarligt, så hon gav fel information. Det var vår yttre del, luft/vatten-pump som exploderat och startat branden och verandan var den lilla tillbyggnad innehållande vår fin-entré som brann. Tala om en enorm lättnad! Illa nog men ändå så bra mycket bättre om det brann i vår källare. Jag stannade kvar på jobbet för hemma var jag ändå inte till någon nytta, men jag kan säga att jag inte var till mycket nytta där heller. Väl hemma fick jag chocken över hur det såg ut och allt som var runt omkring. Daniel satt i en fåtölj och var helt frånvarande. Han var kontrollerad av ambulanspersonal då han hyperventilerade under släckningen men det såg bra ut så vi skulle hålla koll på honom så han inte fick lungödem. Det gick bra, han fick inga men. Att han sen inte var sönderbränd har jag svårt att förstå då han stod framför elden i bara badshorts med den korta slangen till brandsläckaren. Jag tänker ofta att vi har en änglavakt och nu är jag helt säker 🙏🙏🙏

Nu är det fullt upp med försäkringsbolag, byggentreprenad och allt annat som sånt här medför men det här kommer ordna sig, det är jag helt säker på. Ja, nu har jag berättat lite om det hemska som hänt oss och som gör att jag inte hunnit uppdatera så mycket om valparna, men här kommer lite uppdatering och mycket bilder och filmer att njuta av.


Valparna blev hela 3 veckor i fredags och det innebar vägning, kloklippning och avmaskning. De väger nu runt 1,5 kg, växer så det knakar och är nu så aktiva och leksugna. Du kan se deras vikter och nya närbilder på deras hemsidor .

Vi har 2 tikar och 1 hane kvar att tinga. Tre helt underbara individer.

Tik gul - black & tan

Tik lila - black & tan


Hane turkos - Svart med vita detaljer.

Som sagt 3 helt underbara individer som visar stor trygghet, sällskapliga, pigga och framåt. Hör av dig vid intresse. Mer info finns på hemsidan.

Igår började valparna få smaka på lite annat än mammas mjölk. Vi började med att erbjuda getmjölk och du milde så gott detta var. Jag hade enorma problem med att få något annat än modersmjölk i min förra valpkull men här verkar det då inte vara några problem. Alla sörplar i sig med stor aptit.

Astrid (vit) som tar sitt första smakprov

Bruno var först ut att prova på och det var så gott så han både gnällde och åt samtidigt. 

I morse serverade jag stora skålen med getmjölk och hela gänget förstod direkt hur man lapade i sig från en skål. Så underbart att se. Ska försöka filma lite i eftermiddag när de får lite mjölk.

Valparna är som sagt avmaskade och så här första gången använde jag Welpan, vilket är ett ganska milt avmaskningsmedel. Det var fruktansvärt äckligt, tyckte valparna. Jag har inte kunnat se några tecken på mask i avföringen vilket är bra. 

De har börjat tillbringa dagarna utomhus i vårt uterum och på natten är de i hundrummet tillsammans med mamma Klinga och övriga flocken. Igår upptäckte vi att Frigg nog är skendräktig. Plötsligt hittade jag henne inne hos valparna i "boet" och efter det låg hon hela tiden hos valparna och när det var dags för Klinga att mata fick jag riktigt "dra" ut henne därifrån. Klinga bryr sig inte det minsta om den här extrahjälpen, dock vill jag inte att Frigg ska börja producera mjölk.

Frigg som äntligen "fått valpar". 

Nu ska jag låta bilderna tala då jag berättat det som hänt denna veckan. Se och njut.
Alla sätt att mata på är bra.


Kennelhusse och Bruno tar kvällsmys



Daiki hade ingen mat :-)


Nu ska jag ta tag i dagen då jag har mycket att göra. I morgon är det jobbdag igen så här är mycket att fixa. Valparna ska ut i uterummet och valprummet ska städas, tvätt ska vikas mm mm. Nu önskar jag dig en trevlig onsdag. Kramiz


Kommentarer

Populära inlägg

Tikens löp.

Valpens första 8 veckor.

Gick åt fanders.